Teamet

Vilka är vi?

D-stract drivs av Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt. Ebba är studerande vid Luleå Tekniska Universitet och Carina är överläkare och medicine doktor, har mer än 25 års erfarenhet som kirurg och träffar på patienter dagligen som behöver olika sorters injektioner. Båda två brinner för innovation, entreprenörskap och att få bidra till en bättre värld.

Hela resan startade som ett UF-företag 2019-2020 och vann då första pris i kategorin Årets Innovation på UF-mässan i Göteborg och även Blixtlåset Siemens Innovation Award 2020. Därefter valde Ebba och Carina att tillsammans driva företaget vidare och utveckla produkten. 2021 fick Ebba ett stipendium till
EMAX 2021 och rankades som 11:a utav Sveriges unga entreprenörer i Emax-challenge. Hösten 2021 var D-stract en av fem vinnande bidrag i Venture Cup Idea i region nord. Våren 2022 hamnade Ebba och D-stract med på Företagarnas årliga lista "103 Unga Idéer".

Aktuellt är D-stract med och tävlar i Venture Cup Startup 2022 efter att ha vunnit Beyond Academic i region nord. Sverigefinalen sker i oktober 2022 och är något vi ser mycket framemot.